Tartalmában és kivitelezésében szép oldallal találkozhatunk az internet világában jártunkban-keltünkben. A nevezetes fákat bemutató weboldalt a Civertan Grafikai Stúdió készítette 2009-ben.
Az oldal létrehozói azt tűzték ki célul, hogy felmérik és bemutatják Magyarország idős, védett és nevezetes fáit, fasorait. Átfogó céljuk egy virtuális természetvédő közösség létrehozása. A Fasorok, ligetek, parkok, valamint az Emlékfák - öreg fák menüpontok megyénkénti bontásban gyűjtik össze e természeti nevezetességeket, lehetőség szerint képekkel, ismertetőkkel.
Csongrád megyében található például az ásotthalmi Fehér nyáras emlékerdő, a 110 éves Zákányszéki tölgy vagy a makói Juhász Gyula-emlékfa, amely egy közel 200 éves tölgy. A csengelei Móra Ferenc-emlékfát az ötvenes évek végén kivágták, mégis érdemes tudni, hogy itt, a csengelei erdészházban írta Móra Ferenc 1932-ben az Aranykoporsó című regényét.
A Csongrád megyei emlékfákról itt olvashatunk bővebben: http://www.nevezetesfak.hu/magyar/oldalak/csongrad_megyei_emlekfak/
www.nevezetesfak.hu
http://civertanwebdesign.blogter.hu