Az eredetileg tervezett kiállítászárás előtt néhány órával született meg a döntés a Csontváry-kiállítás nyitva tartásának meghosszabbításáról. A hosszabbítás napjaiban a szegedi Móra Ferenc Múzeumban tekinthető meg a korábban Szentesen látható 14 korai Csontváry-alkotás is. Az „egyesített” életmű-kollekció december 22-ig várja a látogatókat a Kultúrpalotában.
A hétvégén óriási látogatói roham volt, ezzel párhuzamosan pedig a múzeumvezetés folyamatos tárgyalásokat folytatott a hosszabbítás lehetőségéről. Szombaton és vasárnap a vártnál is többen fordultak meg a szegedi közgyűjteményben. Hétfőn minden bizonnyal a tárlat látogatottsága meghaladja a lélektani küszöbnek tekinthető 20 ezres számot.
A pécsi Csontváry-múzeum szakemberei számára a Szegeden kialakított kiállítási tér egyfajta mintaként szolgált, ezért is döntött a baranyai közgyűjtemény amellett, hogy átalakítják a Csontváry-képeknek állandó helyet biztosító épületet. E munka még igénybe vesz néhány napot, ezért is nyílt meg a lehetőség a szegedi tárlat meghosszabbítása előtt.
forrás: szegedma.hu