Ökumenikus lelki napnak adott otthont december 16-án a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nagytanácsterme. Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a főkapitányság az együttműködő egyházak képviselőinek bevonásával, hogy az állomány tagjai így, Karácsony közeledtével méltóképpen ráhangolódhassanak az ünnepre.
A rendezvényen dr. Lukács János r. dandártábornok, megyei főkapitány köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyéspüspök szólt az egybegyűltekhez. A lelki nap során rendőrök és egyházi személyek osztották meg a jelenlévőkkel gondolataikat, személyes élményeiket a vallásról a rendőri hivatás tükrében. Bűnmegelőzési szakemberek pedig az áldozatsegítésről tartottak előadást az egyház és a rendőrség dimenziójában. A katolikus, református és evangélikus egyház jelen lévő képviselői az adventi koszorú három gyertyáját is meggyújtották, így jelképezve az „eljövetelhez” való készülődést. Az adventi érzést tovább fokozta a Zöld Gomb Együttes egyházi élő zenéjével. A szervezők saját készítésű süteményekkel kedveskedtek a résztvevőknek, amely még hangulatosabbá, családiasabbá tette a rendezvényt. A lelki napot Ökumenikus Istentisztelet zárta.
Különleges esemény helyszíne volt másnap, december 17-én a szegedi Fogadalmi Templom. Az ünnepre hangolódva a Dómban egybegyűltek részesei lehettek a békesség és szeretet Betlehemi Lángja Szegedre érkezésének, valamint a világhírű temesvári festőművész és karikaturista, Stefan Popa Popa’s alkotásaiból nyílt kiállításnak.