A "Tudásdepo-expessz" pályázat " A sándorfalvi és dóci könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatás-fejlesztés; könyvtárhasználat népszerűsítésére irányuló helyi kampány lefolytatása" című nyertes pályázat támogatásával többek között 12 kulturális programot is megvalósíthattunk, melyek a következők voltak.
- Lyra Irka-firka, a Lyra Együttes verses-zenés műsora a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
- Író- olvasó találkozókat; Telegdi Ágnes járt a könyvtárunkban. " Ó azok a csodálatos állatok" címen tartott interaktív foglalkozást, valamint bemutatta legújabb könyvét.
- A Költészet Napja alkalmából "Rejtelmek" címen József Attila verseiből a Lyra Együttes verses-zenés műsorával lépett fel a könyvtárunkban.
- Huzella Péter Kossuth-díjas énekes, zeneszerzővel találkozhattak iskolásaink, aki Zene-bona, szana-szét című műsorával nagy sikert aratott.
- Péter és Pán gitár.duóval "Március idusa" címen vártuk a tavaszt.
- Decemberben a szegedi Hóra Színház "Táncra lábam" címen népi és modern táncokat adott elő.
- Bábelőadások voltak a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásában, melyeket bábkészítés követett.
- Az év záró eseménye a Falukarácsony, melynek énekes-zenés műsorát is a TÁMOP pályázati támogatásból rendezhettünk meg.
Fellépők: Viktória duó,
Koltai Zoltán népdalénekes
Ürmös Ica Juhász Gyula díjas népdal és operett énekes.
- Versmondó versenyt szerveztünk alsó tagozatos diákoknak, a Sándorfalvi Kulturális Központ és Petőfi Emlékkönyvtárral közösen.
Forrás: Dóci Hírhozó 2011. decemberi sz.