211. december 13-án átadták a szegedi Móra Ferenc Múzeum új látványtárát (kiálltás és raktár ötvözete), amelyet az épület alagsorában 306 négyzetméteren rendeztek be.


A projekt uniós pályázat keretében, kb. 46 millió forintos, 100 százalékos támogatásból valósult meg, melynek során természettudományi és néprajzi kiállítóteret alakítottak ki a gyűjtemények azon darabjai számára, amelyek eddig nem kerülhettek a nagyközönség elé.
Többek között Dankó Pista hegedűjét, több száz éves borotvatartót, mézeskalács ütőfát, fakó keselyűt, szirti sast és vörös macskamedvét is meg lehet majd nézni a Látványtárban.
A hagyományos kultúra tárgyainak megismerése-megismertetése szervesen illeszkedik a történelem, irodalom, földrajz, honismeret, rajz és művészettörténet tantárgyak tudásanyagához, így az oktatásban is jól hasznosítható.
A megtekintés csoportoknak ingyenes. 2012. január 2-től előzetes bejelentkezés alapján, maximum 20 főből álló csoportoknak hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között díjtalanul látogatható. Bejelentkezni a Móra Ferenc Múzeum Stratégiai Osztályán lehet, Nyilas István múzeumpedagógusnál.
Fotók: SzegedCafé
Kovács Ágnes összeállítása
Pólus Média - Szegedi tudósító