Hosszabbított nyitva tartással és óránkénti tárlatvezetéssel búcsúztatja a Csontváry-kiállítást a Móra Ferenc Múzeum. A Kultúrpalota múzeumtörténeti jelentőségű pillanat küszöbén áll: a december 12-ig látható tárlat lehet a múzeum egyik legsikeresebb kiállítása.
Már csak néhány napig láthatja Szegeden a közönségCsontváry Kosztka Tivadar kivételes alkotásait. A Móra Ferenc Múzeum nagysikerű tárlata december 12-ig, tehát jövő hétfőig várja az érdeklődőket. Hosszabbított nyitva tartással búcsúznak, hogy minél többen csodálhassák meg az utolsó hétvégén a különc festő remekműveit.
December 10-én és 11-én, azaz szombaton és vasárnap 19 óráig tartanak nyitva a közintézmény kapui, az utolsó napon, hétfőn pedig egészen 21 óráig látogatható a kiállítás. December 12-én 15 és 20 óra között óránként indulnak tárlatvezetések – a részletes lista a múzeum honlapján olvasható.
A szegedi Kultúrpalota múzeumtörténeti pillanat kapujában áll: a Csontváry-kiállítás bekerülhet a múzeum eddigi legsikeresebb tárlatai, a Munkácsy- és Vasarely-kiállítás közé. Az óriási érdeklődésnek és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően ez lehet a Móra-múzeum egyik legnagyobb és legjelentősebb tárlata.
forrás: szegedma.hu