Az Országos Magyar Vadászati Védegylet által 1955-ben alapított Árpádhalmi Vadgazdaság, Magyarországon az elsők között segítette a vadásztársaságok fácánprogramját, a hivatásos vadászok oktatását, valamint a vadtenyésztő szakmunkásképzést.
A nagy múltú gazdaság a rendszerváltástól 2009-ig, mondhatni, vegetált, mikor is bérbe vette Páskai Sándor, korábbi Békés megyei vadászati felügyelő. A bérlő családi keltető- és nevelőtelepe mellett hasznosítja Árpádhalmát, amelyet eredeti funkciójában, fácántelepként üzemeltet. A fácánokat ún. félvad módszerrel, magán a telepen és az azt körülvevő kukoricásban és erdősávban nevelik. A vadászterület nagyobbik részén, 2600 hektáron vadásztatják saját madaraikat, de fogoly- és őzvadászatra is lehetőség van.
Egy idén májusban Hódmezővásárhelyen tartott konferencián Páskai Sándor Az alföldi fácángazdálkodás fejlesztésének lehetőségei címmel tartott előadásában nyomatékosan hívta fel a figyelmet a törzsállomány pótlásának szükségességére. Az üzemeltetők azt remélik, hogy Árpádhalma vadászati lehetőségei újra bekerülnek a köztudatba, a vadászati turizmus számára vonzó lehetőségként.
Az Árpádhalmi Vadgazdaság elérhetősége: 6623 Árpádhalom Szendrei major 15. Tel.: +36 63 363-356