Algyői férfi szorult az úthenger alá


Baleset történt az algyői Berek utcában. Egy útpadkán dolgozó munkás úthengere az árokba borult, sofőrje a jármű alá szorult. A munkagép alól a tűzoltók segítségével szabadították ki az útmunkást.
– Arra jöttünk ki, hogy segítségért kiabál a férfi: állította, egy kavicson ugrott meg az úthenger, mielőtt az árokba dőlt – mondta a Berek utcai Hegedűs Józsefné. Kedden délelőtt a Berek utca-Csónak utca sarkán egy, az útpadkán dolgozó közel 2 tonnás munkagép az árokba borult – sofőrje a monstrum alá szorult.
– Közel fél órába telt, mire a tűzoltók kiszabadították a sérültet. Az utcában dolgozó munkások körbeásták társukat, mivel nagyon nyomta a lábát az úthenger. Végig ébren volt, egy pohár vizet is vittünk neki, mást nem tudtuk tenni – elevenítette fel a balesetet követő perceket Hegedűs Józsefné. Az algyői asszony azt is elárulta: többen azt javasolták, kötelekkel emeljék meg az úthengert.
A helybeliek szerint a napokban aszfaltozták a Berek utcát, már csak az útpadka elsimítása maradt. – Nem szabad engedi, hogy árok mellett ilyen nagy géppel padkázzanak – vélekedett a baleset egyik szemtanúja. Mint fogalmazott: egy kézi tömörítő jobban irányítható, borulás esetén senki sem szorul a munkagép alá.
A Berek utcát nem csatorna, csupán szikkasztó szegélyezi. Mélysége 40 centiméter lehet, lejtése is inkább a lassan mélyülő Balatonra, mintsem a sziklás Adriára hasonlít. A mentést nehezítette, hogy a légkábelekkel sűrűn átszőtt utcába a tűzoltók daruja nem fért be; feszítővágó munkahengerével emelték meg a jobb oldalára borult 2 tonnás úthengert. – Kilátszott a lábfeje, a medencéjéig összetörhetett a lába – hallottuk a helyszínen.
Megtudtuk: a mentők a helyszíni fájdalomcsillapítás és ellátás után az újklinika traumatológiai osztályára szállították a gép kezelőjét, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Forrás: www.delmagyar.hu (Segesvári Csaba)

0 Megjegyzések

Hirdetés