A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) az IPOSZ-szal és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar Kézművesség – 2012. és A víz világa- kézműves szemmel címmel kettős, nyílt pályázatot hirdetett. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók egyaránt részt vehettek olyan egyedi alkotással, mely természetes alapanyagból, kézműves technikával készült.
Az országos kézműves pályázatba algyői alkotókat is beválogattak: a víz témakörben indult a Gyevi Art Kulturális Egyesület Alkotók Köréből Molnárné Süli-Zakar Zita Vízi manók című agyag kisplasztikájával és Magyarné Varga Anna Tiszavirágzás című akvarelljével. Az Algyői Tojásműhely vezetője: Bereczné  Lázár Nóra "Lapi motívumok gyimesvölgyi és hárompataki csángó írott tojásokon" című pályázati anyagával, míg az Algyői Tojásműhely tagjai: Bakos Dorina, Balázs Petra, Balázs Dóra és Pigniczki Kata: "Archaikus motívumok gyimesvölgyi írott tojásokon" tárgyú pályamunkájával szerepelhetnek az országos kiállításon.
A hivatalos megnyitóra 2012. július 2-án hétfőn 14 órakor került sor Budapesten a Vajdahunyad várban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum I. emeleti Konferenciatermében. A kiállítás 2012. július 1-20.-a között látogatható a földszinti kiállító-teremben.

Forrás: Gyevi Art Kulturális Egyesület