Tűzgyújtási tilalom Csongrád megyében


A hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt több megyében fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az illetékes Kormányhivatalok az erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – az alábbi megyékben tűzgyújtási tilalmat rendeltek el:
  • Bács-Kiskun megye területén 2012. június 20-ától.
  • Csongrád megye területén 2012. június 22-étől.
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye területén 2012. június 25-étől.
  • Zala megye (Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely) területén, továbbá a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság illetékességi területén fekvő fásításokra, valamint a fásitas határától számított kétszáz méteren belüli területén, 2012. július 3-ától.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdő, illetve fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 3-ától.
  • Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Veszprém megyei illetékességi területésn fekvő fásításokra, valamint a fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 4-től.
  • Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén belül a Baranya megye területén fekvő fásításokra és erdőkre, valamint a fásítás és erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 5-től.
  • Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén fekvő erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek, fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 6-tól.
A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A Kormányhivatalok vezetői felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

0 Megjegyzések

Hirdetés