Börtönben marad Bene László

A skálás gyilkosként elhíresült férfit a múlt heti első fokú döntés szerint ki kellett volna engedni, de az ügyészség fellebbezett, aminek helyt is adott a már jogerősen eljáró törvényszék.

Mégsem engedik szabadon Bene Lászlót – írta közleményben a Szegedi Törvényszék. A skálás gyilkosként elhíresült férfit a múlt heti első fokú döntés szerint ki kellett volna engedni, de az ügyészség fellebbezett, aminek helyt is adott a már jogerősen eljáró törvényszék. 

Bene Donászi Aladárral közösen 1994-ben meggyilkolt két vadászt Székesfehérvár közelében, illetve megtámadták a budai Skála számára aprópénzért a bankba tartó Sádt Győző egyetemistát, akik mellékállásban dolgozott az áruháznak. Az egyetemistát szállító taxi vezetőjét életveszélyesen megsebesítették, Sádt Győzőt fejbe lőtték, azonnal meghalt. 

A törvényszék indoklása szerint csak Bene László büntetésének további végrehajtásával érhető el az általa elkövetett súlyos élet elleni bűncselekmények miatti, a közvéleményben is élénken élő megtorlási igény érvényesítése, illetve a bűnismétlés megelőzése.

0 Megjegyzések

Hirdetés