Indítványozták a letartóztatását a mórahalmi emberölés elkövetőjének

A Csongrád Megyei Főügyészség ma indítványozta a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el az elkövető letartóztatását. Saját bátyja végzett azzal a fiatalemberrel, akinek a holttestére a tűzoltók találtak rá egy kiégett házban Mórahalmon, szombaton reggel.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szombatra virradóra ittas állapotban felkereste testvérét a korábban közösen lakott mórahalmi házukban. A sértett egyedül tartózkodott az ingatlanban, majd miután beengedte bátyját, rövid szóváltást követően a gyanúsított hátba szúrta őt egy késsel. 

Távozását megelőzően a nyomok eltüntetése érdekében a lakóingatlant, valamint a két melléképületet felgyújtotta, melyek közül a lakóingatlan a holttesttel együtt és az egyik melléképület teljes mértékben kiégett. A másik melléképületben gyújtott tüzet a helyszínre érkező tűzoltók eloltották – világított rá a részletekre a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

Az emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának oka és veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelése iránt.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészég irányítása mellett.

A főügyészség indítványának tárgyában Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

0 Megjegyzések

Hirdetés