Röszke és Szeged közt megnőtt a rakomány

A NAV munkatársai több mint négy tonna vízipipadohányt találtak egy magyar teherautóban.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Lengyelországba tartó vízipipadohányt szállító teherautót ellenőriztek Röszkén. A szállítmányt kísérő okmányok ellenőrzésén túl, a rakományról röntgenfelvétel is készült, ami szerint a raktér félig volt áruval. 

Később a NAV munkatársai EKÁER-ellenőrzésen Szegednél megállították a járművet. Az ellenőrzésen a sofőr elmondta, hogy az árut Szerbiában pakolták fel, ott került rá a vámzár is. Úgy nyilatkozott, hogy további rakomány nem került fel a járműre. Arra a kérdésre, hogy miért tért le az autópályáról, azt a válaszolta, hogy tankolni szeretett volna.

A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálása mellett döntöttek. Kiderült, hogy a szállított áru mennyisége szemmel láthatóan megnőtt a röszkei belépéskor bejelentett mennyiséghez képest, mert a raktér tele volt. Az újabb mérlegelés is alátámasztotta, hogy menet közben megnőtt a rakomány, hiszen több mint négy tonna plusz vízipipadohányt pakoltak ki a pénzügyőrök a raktérből.

A több mint 125 millió forint értékű, igazolatlan eredetű árut a NAV munkatársai lefoglalták. Az ügyben 250 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

0 Megjegyzések

Hirdetés